Du er her: GenereltFlyFly og effekterFlyTaylorcraft Plus D

Taylorcraft Plus D

 
 
pil tilbage
pil frem
status udstilletstatus flyvedygtigstatus ejet
taylorcraft

 

I november 1938 blev Taylorcraft Aeroplanes (England) Ltd. stiftet med det formål at bygge f ly på basis af den amerikanske Taylorcraft C. Det første produktionsfly, med en 55 hk Lycoming motor og kaldet Plus C, var færdigt i april 1939.

Man planlagde imidlertid en forbedret udgave. Den blev kaldt model Plus D, og den var udstyret med en 90 hk Cirrus Minor I motor. Og allerede i sommeren 1939 fløj den første Taylorcraft Plus D. Det var c/n 124 med registreringen G-AFWN.

Plus D modellen blev betragtet som egnet til AOP fly (artilleriobservation) og nogle D modeller blev fx. anvendt under evakueringen fra Dunkirk. Herefter gjordes en bestilling på 100 stk. af typen, der fik den militære betegnelse Auster Mk 1, som altså blev det første egentlige AOP fly i England. G-AFWN havarerede under krigen og blev i 1945

 

ombygget til Taylorcraft Auster I (senere kaldet Auster V J/1 Autocrat). Efter krigen fløj dette fly civilt i England (G-AHKO), fra 1956 i Tyskland (D-ECOD) og kom i 1972 til Danmark. Færdigrestaureret i 1986.

Flyet er skænket til Danmarks Flymuseum af den tidligere ejer og medstifter af museet Magnus Pedersen, Spjald.

 

"Taylorcraft Plus D" Specifikation
   
Sæder: 2
Spændvidde: 10,97 m
Længde: 6,95 m
Tomvægt: 404 kg
Fuldvægt: 658 kg
Rejsefart: 164 km/t
Max fart: - km/t
Landingsfart: - km/t
Rækkevidde: - m
Motor:

90 hp Blackburn Cirrus Minor I

 

 
 

Copyright 2017 Danmarks Flymuseum