Du er her: GenereltNyhedsarkivSommerlejr 2012

Sommerlejr 2012

Sommerlejr2012-0Danmarks Flymuseum har netop afviklet den årlige sommerlejr for museets frivillige. Det er blevet en god tradition, at en del af de frivillige mødes i uge 29 for at yde et stykke praktisk arbejde, der hvor behovet er størst. Gennem årene er der blevet udført mange både små og store opgaver, som tilsammen har haft en væsentlig betydning for det veludbyggede og præsentable museum, der kan fremvises i dag.

Under "læs mere" vises motiver fra nogle af dette års aktiviteter.


I år er ingen undtagelse, mange forskelligartede opgaver er blevet løst. De fleste kræfter er dog lagt i en omfattende opdatering af udstillingshal nr. 1, den ældste af bygningerne fra 1977. Gulv og vægge er blevet malet, modelfly hængt op, de ophængte svævefly er rokeret om og hævet for at give mere luft til de øvrige fly på gulvet.

Sommerlejren afvikles for at hjælpe museet med noget praktisk arbejde, det fælles mål for deltagerene er at medvirke til at udvikle Danmarks Flymuseum og fastholde den høje standard i udstillingen, der er dog også tid til socialt samvær. I år deltog ca. 20 af de frivillige enten én, flere eller alle ugens dage. Sommerlejeren blev afsluttet med udflugt til Fiskeriets Hus i Hvide Sande.

Sommerlejr2012-1Ved sommerlejrens begyndelse så udstillingshal 1 ud som vist på fotoet. Ugen før blev gulvet ryddet for fly og effekter. Vesla Gulvteknik A/S, Videbæk havde pådraget sig en renovering af hele gulvet på grund af dårligt udført arbejde i 2010. Det har været til stor gene for museet og de besøgende. En stor del af sommerlejren er gået med at genetablere udstillingen.

Sommerlejr2012-2Næstformand Bent Lauersen er ved at justere de ophængte lette papir modeller.

Sommerlejr2012-3Under sommerlejren blev der brugt en del tid på servicering og ophængning af museets radiostyrede modeller.

Sommerlejr2012-4Radiostyret kopi af museets rigtige Tiger Moth OY-ECH.

Sommerlejr2012-5Ann Horsdal og Bent Lauersen pudser glasset i modelmontre.

Sommerlejr2012-6Området med de ophængte modeller.

Sommerlejr2012-7Der blev også tid til at arbejde med de rigtige fly. Poul Horsdal og Jørgen Kristensen monterer nye stempler på et af de flyvedygtige fly, Bücker Bestmann 181D OY-AVZ.

Sommerlejr2012-8Døre og vægge i hele hal 1 fik en opfriskning med ny maling. Her ses en del af maleholdet Erik Just Hansen og Morten Larsen.

Sommerlejr2012-10I over 30 år har svæveflyene hængt urørt under loftet. De hang unødvendigt lavt og skæmmede derfor flyene på gulvet. Det har i en del år været et ønske at få rettet op på det, men opgaven har tidligere været uoverskuelig.
 
Sommerlejr2012-11Ved starten på årets sommerlejr var hal 1 allerede tømt for fly i forbindelse med istandsættelse af gulvet, det nødvendige løfteudstyr var også tilstede, så vi så en mulighed for endelig at få justeret på de ophængte svævefly. Fire mand brugte 2 dage på at bytte, dreje og hæve de 6 fly ophængt under loftet.

Sommerlejr2012-12Lars Kruse er museets specialist i højtflyvende opgaver. Han er frygtløs på en stige og lift, og så har han styr på stålwirer og deres brudstyrke.

Sommerlejr2012-13Formålet med at justere på svæveflyene var at få udstillingen til at fremstå endnu mere præsentabel end tidligere.

Sommerlejr2012-14De sidste fly og effekter er ved at være på plads ved sommerlejrens afslutning. Den gamle hal, har ved hjælp af den frivillige arbejdsindsats fået et markant løft og er nu helt på højde med de to øvrige udstillingshaller ved Danmarks Flymuseum.

 

Copyright 2017 Danmarks Flymuseum