Du er her: GenereltOur planesFly og effekterFlyHummel Bird

Hummel Bird

 
 
pil tilbage
pil frem
status udstilletstatus ejet
hummelbird

 

Hummel Bird er et lille lavvinget ensædet helmetalfly konstrueret som hjemmebyggerfly. Den har et lukket cockpit med plads til en person. Maskinen er forholdsvis simpel og kan derfor bygges på kort tid i forhold til mange andre hjemmebyggerfly. Fabrikanten anbefaler flyet som velegnet til førstegangsbyggere..

Maskinen er meget aerodynamisk i sit design og layout. Ingen vingestræbere eller barduner. Den er manøvredygtig, godkendt til 6,6 "G" og klarer et rul på 3 sekunder.

Hummel Bird har gode start-, landings- og stigeegenskaber. En græsbane på 300 meter er nok for start og landing. Hastigheden er 160 km i timen.

 

Medstifter og mangeårigt medlem af museets bestyrelse, tidligere motorcykelforhandler og racerkører, Vagn Stevnhoved fra Grenå påbegyndte projektet i 1995 og efter tre år var flyet klart til prøveflyvning. I november 2009 døde Vagn efter nogle års tiltagende sygdom. Hilde Stevnhoved skænkede luftfartøjet til Danmarks Flymuseum i maj 2010.

Flyet supplerer museets samling af små hjemme-byggede fly, da man i forvejen råder over en Himmellus fra flyvningens barndom og en D.31 Turbulent fra 60’erne. Disse typer er begge bygget af træ.

 

"Hummel Bird" Specifikation
   
Sæder: 1
Spændvidde: 6,40 m
Længde: 4,43 m
Tomvægt: 186 kg
Fuldvægt: 280 kg
Rejsefart: 130 km/t
Max fart: 180 km/t
Landingsfart: 68 km/t
Tophøjde: - m
Motor: To cylindret 90 graders V Moto Guzzi 48 hk..

 

 
 

Copyright 2017 Danmarks Flymuseum